Nelly Ciobanu: Dacă reuşeşti să iei de la viaţă tot ce e mai bun, atunci ţi-ai însuşit lecţia vieţii

O voce dumnezeiască, o fire  luptătoare, o persoană care a dus faima ţării în lume, o mamă şi o soţie nemaipomenită… Toate acestea vin să o caracterizeze pe Nelly Ciobanu  - noua membră a familiei BUSINESS MAMA.

La ce proiecte lucrezi acum?

Pregătesc acum şapte piese noi – nouţe, după care voi merge să le înregistrez în Belorusia fiindcă la etapa actuală colaborez cu trei compozitori de acolo. Aici mai am încă 2 piese, scrise de compoztorii noştri. Sper că în toamnă va ieşi albumul care probabil se va numi " Dragostea doare" ca şi piesa la care vreau să filmez videoclip.

Având o meserie atât de solicitantă, cum reuşeşti să te menţii în formă?

Nu ştiu (râde).  Da,  mi-e cam dificil  să fac un locuşor doar pentru mine în agenda mea plină. Am concerte aici şi în exterior, filmări la televiziune... acum am avut examene de stat, am absolvit Academia de Muzică şi Arte, Facultatea Regie, Estradă. Oricum, îmi reuşeşte să-mi fac timp, dar nu atât cât mi-aş fi dorit.  Încă mai dificil e când apare şi familia, pe lîngă faptul că trebuie să te menţii ca interpret, e nevoie să ai grijă de casă, de familie, copii etc. Lucrurile astea fac parte din viaţa noastră şi nu poţi să le eviţi fiindcă fiecare, până la urmă, îşi construieşte cuibuşorul cum şi-l doreşte.

Cum ţi-ai descrie stilul?

Eu am fost întotdeauna persoana care a experimentat în muzică şi-mi place acest lucru... şi dacă-mi reuşeşte, de ce nu? Eu ştiu că rock din ăsta tare nebun nu voi cânta niciodată. Mie întotdeauna îmi place să iau de la viaţă tot ce e mai bun şi dacă iei de la viaţă tot ce e mai bun, poţi spune că ţi-ai însuşit lecţia vieţii. Întotdeauna trebuie să cauţi lucrul cel mai potrivit, cel mai bun pentru tine. Dacă îţi place ceva nu e neapărat să-ţi iai costumul întreg, poţi alege bluziţa de la manechinul respectiv, iar fusta de la alt butic,  de  la altă marcă. Astfel îmi formez gustul, imaginea, stilul.

Care este secretul frumuseţii tale?

Cel mai bine e când omul are cu ce se ocupa. Când omul lucrează, nu bârfeşte, nu urăşte, când nu-l mănâncă invidia – uite asta e receta cea mai bună. Lumea deja s-a obişnuit cu mine, ar părea că Nelly Ciobanu nu are nici o problemă. Eu sunt deja obişnuită cu aşa stil, de nu a arăta niciodată, sub nicio formă că mă doare şi pe mine ceva. Indiferent de problemele pe care le-am avut în acel moment, am ieşit întotdeauna în scenă zâmbind. Nu am dat niciodată motive ca cineva să mă compătimească, lucru care foarte mult nu-mi place.  Sunt scorpion după zodie, anul tigrului, aşa că îmi place să lupt până la capăt. Este o vorbă care îmi place foarte mult: "Când cazi într-o prăpastie, dacă nu te ajută mâinele, atunci apucă şi cu dinţii."

Ce faci ca să ai o viaţă echilibrată?

Aici e vorba de cei şapte ani de acasă, de o educaţie bună. Sunt o fire ordonată, îmi place să fie ordine în viaţa mea şi dacă mă apuc de ceva, atunci trebuie să-l fac neapărat, altfel nici nu mă apuc... Cred asta şi m-a echilibrat. În general, eu consider că în tot trebuie să existe limite.

Naşterea Mirelei - Cristiana  a schimbat-o pe Nelly Ciobanu?

Am devenit mai responsabilă, mai calmă... oriunde m-aş duce, în turnee,  la concerte, zbor pe aripi de vânt acasă, pentru că aici sunt iubită şi aşteptată.  E superb să fii mamă! Le-aş dori la toate fetele să fie mămici, desigur, atunci când consideră ele că e timpul. În perioada în care am stat la maternitate, mă duceam noaptea, luam fetiţa, mă uitam la ea, plângeam şi spuneam : "Doamne cât de fericită sunt".
Eu sunt tipul de om care m-am bucurat şi mă bucur din toate.

Ce calităţi apreciezi la soţul tău?

Iurie m-a cucerit prin felul lui de a fi, prin bărbăţie adevărată. Este foarte gingaş, puternic, emotiv, deştept, am cu cine discuta absolut pe orice temă. Este competent în toate, un avocat bun. Este un soţ minunat, un tată excepţional...  fata îl iubeşte la nebunie. Cred că dacă am aştepatat atâta, Dumnezeu a avut grijă şi mi-a dat perechea sufletului meu.

Ce înseamnă pentru tine "a fi fericit"?

Să iubeşti viaţa. Atunci când totul e bine, când emani o energie pozitivă pentru lumea înconjurătoare... Atunci când lumea nu te invidiază şi se bucură pentru tine... Atunci, când le-ai reuşit pe toate - cînd ţelul pe care ţi l-ai pus, l-ai îndeplinit.

La ce visează Nelly Ciobanu?

Poate un frăţior sau o surioară pentru Mirela, nu m-aş supăra... Omul dacă nu visează, cum să mai trăiască? Trebuie să visezi permanent. Orice vis e realizabil în viaţă - dacă ţi-o doreşti mult.
Aşa că şi vouă vă doresc visuri realizate. Tuturor o viaţă frumoasă şi să se bucure din plin de ceea ce au.

Vă mulţumim.

Aurica Rusnac

allmoldova.com