Orange prezintă. Nelly Ciobanu

 Am avut un an foarte bogat, cu „Eurovision” şi cu un spectacol grandios la Craiova.
Sînt un om căruia nu-i place să stea în loc, căruia îi place să f ie în mişcare, în temă,
la modă, mă refer şi la repertoriu, pe care trebuie să-l aibă un artist adevărat.

Decembrie 2009, Nr. 68

 

 

La „Eurovision” nu contează din ce ţară vii. Totul depinde de artist. Ai succes dacă ai ce spune lumii, dacă nu te temi de vocea pe care o ai. Din acest punct de vedere, nu mi-a fost frică. În ceea ce priveşte mărimea ţărilor participante, Malta este un stat mult mai mic decît al nostru, dar interpreţii maltezi în fiecare an încearcă să participe şi să răzbată acolo, sus. Pentru mine, maltezii, în toate festivalurile în care am mers, au fost cei mai mari concurenţi. Pentru că au vocile foarte bune. Se vede că aerul mării le prieşte.

 Lucrez la noul meu repertoriu. Colaborez cu trei compozitori din Bielarus, e vorba de Eugen Oleinic, un tînăr foarte talentat, Leonid Şirin şi Izmail Kaplanov, un artist de 70 şi ceva de ani, care face un tandem frumos cu Neli Boguslavskaia. Cu bieloruşii voi face piese în rusă şi engleză. Acolo găseşti oricînd textieri şi compozitori buni, dacă vrei, poţi să-ţi comanzi un text şi în coreeană.

 La noi, găseşti cu greu pe cineva care să-ţi scrie cuvintele în română, un text frumos care să te lase cu gura căscată. Acum colaborez cu o colegă de facultate, Ana Condrea, care mi-a şi făcut textul pentru „Dragostea doare”, iar muzica îmi aparţine. Simt că am nevoie de texte frumoase. În lucru mai sînt alte trei piese noi, scrise de Alexandru Braşoveanu şi una de Andrei Sava. Sper să placă publicului, sînt melodii moderne, făcute în diferite stiluri.

 Mă gîndesc să fac un album cu piese pentru copii. Ar fi o idee minunată. Vreau să fac, de ce nu, nu am nici o jenă, şi un album cu muzică religioasă. Ca un semn de recunoştinţă pentru Dumnezeu, pentru tot ce mi-a dat pînă acum. Din păcate, oamenii se adresează Domnului doar cînd au probleme şi le este greu pe suflet.

 Mi-ar plăcea să apar în scenă alături de fratele meu, Dinu. Este un om foarte talentat, are un dar nemaipomenit de la Dumnezeu – dansează foarte frumos, nu am văzut încă pe nimeni de la noi să danseze aşa cum dansează el.

 Atîta timp cît am ce spune despre mine, nu mă tem de concurenţă. Mă bucur pentru cei tineri, de ce să dăm o altă întorsătură lucrurilor? Trebuie şi ei să încerce să facă ceva, mai ales dacă sînt înzestraţi cu talent. Şi eu am fost cîndva începătoare, am debutat la 19 ani.

Uneori simt că mă sufoc. Aş vrea să încerc să cînt şi în România. Pînă acum, dacă mă lega ceva de casă - contractul, astăzi, credeţi-mă, nu mă leagă nimic. Nu voi rata de azi înainte nici un contract bun din afară, fie din Rusia, Franţa sau Statele Unite. Am semnat recent un contract cu „Cat music” de la Bucureşti, iar albumul îl voi face integral în română. Nu ştiu de ce, dar şi românii au început să se englezească, uită practic de limba lor.

 Starea lăuntrică şi atmosfera din familie
cred că este reţeta cea mai bună pentru o femeie ca să arate bine. Am pentru cine fi frumoasă. O fac pentru mine, pentru soţul şi copilul meu. Îmi place la nebunie cînd fiica mea se fereşte într-o parte şi mă admiră, zicînd: „Mamă, eşti atît de frumoasă!” Sau soţul meu, cînd mă pregătesc pentru un concert, mă urmăreşte cu coada ochiului... Poate să mă cuprindă, să mă sărute şi să-mi zică „Frumoasa mea”. Toate vin de aici. O femeie se menţine din dragostea şi armonia pe care o are în familie. Iar ochii spun foarte multe. 

sursa: VIPMAGAZIN